Łosoś gotowany na parze z warzywami i kuskusem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś gotowany na parze z warzywami i kuskusem
  1. 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
  2. 2. Do garnka wlewamy bulion, na sicie kładziemy cebulę, paprykę i posiekaną pietruszkę i doprowadzamy bulion do wrzenia.
  3. 3. Dodajemy filety z łososia, garnek do gotowania na parze przykrywamy i zmniejszamy ogień.
  4. 4. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 6-8 minut.
  5. 5. Warzywa i rybę przekładamy do miski i przykrywamy, aby nie wystygły
  6. 6. Bulion przelewamy do zwykłego garnka i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy groszek i kaszę i zdejmujemy z ognia.
  7. 7. Trzymamy kuskus i groszek około 5 minut w naczyniu.
  8. 8. Mieszamy śmietanę z koperkiem.
  9. 9. Dzielimy kuskus na talerze. Do każdej porcji dokładamy rybę z warzywami i nakładamy łyżką sos koperkowy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.645