Łosoś gotowany na parze z warzywami i kuskusem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Kasza kuskus  g  x  kcal =  kcal
Łosoś filet  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś gotowany na parze z warzywami i kuskusem
  1. 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
  2. 2. Do garnka wlewamy bulion, na sicie kładziemy cebulę, paprykę i posiekaną pietruszkę i doprowadzamy bulion do wrzenia.
  3. 3. Dodajemy filety z łososia, garnek do gotowania na parze przykrywamy i zmniejszamy ogień.
  4. 4. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 6-8 minut.
  5. 5. Warzywa i rybę przekładamy do miski i przykrywamy, aby nie wystygły
  6. 6. Bulion przelewamy do zwykłego garnka i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy groszek i kaszę i zdejmujemy z ognia.
  7. 7. Trzymamy kuskus i groszek około 5 minut w naczyniu.
  8. 8. Mieszamy śmietanę z koperkiem.
  9. 9. Dzielimy kuskus na talerze. Do każdej porcji dokładamy rybę z warzywami i nakładamy łyżką sos koperkowy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762