Dynia ze śmietaną

Dynia ze śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dynia ze śmietaną
  1. 1. Do tej potrawy najlepszym gatunkiem dyni jest dynia szparagowa, która nie musi być dojrzała. Obieramy ją z twardej skóry i usuwamy miąższ z ziarnami. Resztę kroimy w kostkę i obgotowujemy w dużej ilości wody. Dynia powinna być na wpół twarda.
    Do tej potrawy najlepszym gatunkiem dyni jest dynia szparagowa, która nie musi być dojrzała.  Obieramy ją z twardej skóry i usuwamy miąższ z ziarnami. Resztę kroimy w kostkę i obgotowujemy w dużej ilości wody. Dynia powinna być na wpół twarda.
  2. 2. Następnie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, którą rozprowadzamy śmietaną.
  3. 3. Do sosu wkładamy przygotowaną wcześniej dynię. Solimy ją i wolno dusimy. Należy pilnować żeby się nie rozgotowała. Na koniec dodajemy sok cytrynowy, drobno posiekany koper i pietruszkę. Można dodać również cukier oraz wodę lub mleko, na wypadek gdyby sos był zbyt gęsty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.622