Dynia ze śmietaną

Dynia ze śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Dynia ze śmietaną
  1. 1. Do tej potrawy najlepszym gatunkiem dyni jest dynia szparagowa, która nie musi być dojrzała. Obieramy ją z twardej skóry i usuwamy miąższ z ziarnami. Resztę kroimy w kostkę i obgotowujemy w dużej ilości wody. Dynia powinna być na wpół twarda.
    Do tej potrawy najlepszym gatunkiem dyni jest dynia szparagowa, która nie musi być dojrzała.  Obieramy ją z twardej skóry i usuwamy miąższ z ziarnami. Resztę kroimy w kostkę i obgotowujemy w dużej ilości wody. Dynia powinna być na wpół twarda.
  2. 2. Następnie przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, którą rozprowadzamy śmietaną.
  3. 3. Do sosu wkładamy przygotowaną wcześniej dynię. Solimy ją i wolno dusimy. Należy pilnować żeby się nie rozgotowała. Na koniec dodajemy sok cytrynowy, drobno posiekany koper i pietruszkę. Można dodać również cukier oraz wodę lub mleko, na wypadek gdyby sos był zbyt gęsty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.617