Kotlety baranie z ryżem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotlety baranie z ryżem
  1. 1. Ryż oparzamy wrzącą wodą, prze­mywamy zimną, wsypujemy do garnka i za­lewamy rosołem, solimy.
  2. 2. Wstawiamy do piekarnika, aby ryż się wypiekł na sypką kaszę.
  3. 3. Pomidory kroimy, wybieramy ziarna, przekładamy do rondla.
  4. 4. Cebulę siekamy i razem z masłem dodajemy do pomidorów, dusimy pod przykryciem.
  5. 5. Zagotowane pomidory przecieramy przez sito, mieszamy z ryżem i wstawiamy ponownie do piekarnika.
  6. 6. Mięso kroimy na kotlety, oczyszczamy z łoju i żył, wyrównujemy nożem.
  7. 7. Kotlety solimy z każdej strony, oprószamy lekko mąką, kładziemy na roz­grzane masło i smażymy dość szybko z obu stron jak befsztyki.
  8. 8. Na półmisku układamy ryż w formie piramidy i obkładamy go kotletami.
  9. 9. Do tłu­szczu na patelni dodajemy kilka łyżek rosołu, gotujemy i tym sosem polewamy kotlety i ryż.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.726