Pyszny sorbet pomarańczowy

Pyszny sorbet pomarańczowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
10
Średnia 3.8 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyszny sorbet pomarańczowy
  1. 1. Gotujemy cukier z wodą w garnku.
    Gotujemy cukier z wodą w garnku.
  2. 2. Mieszamy i gotujemy aż cukier się rozpuści.
  3. 3. Gotujemy nie mieszając przez minutę.
  4. 4. Zestawiamy z ognia i odstawiamy.
  5. 5. Ścieramy skórkę z pomarańczy i odkładamy.
  6. 6. Kroimy pomarańcze w 2/3 wysokości i wydrążamy miąższ.
  7. 7. Z kawałków pomarańczy usuwamy nasiona i wyciskamy sok np.: w sokowirówce.
  8. 8. Mieszamy cukier, syrop i skórki cytrusowe.
  9. 9. Dodajemy wodę tak, aby otrzymać około 3,5 szklanki soku.
  10. 10. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
  11. 11. Wyjmujemy lody z lodówki, ugniatamy je widelcem. Podobną czynność powtarzamy jeszcze 2 lub 3 razy.
  12. 12. Gotowe lody przekładamy do wydrążonych skórek.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd872630 cephalexin diclofenac provera medicine seroquel tamoxifen 20 mg prozac buy cipro xr
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.54