Jaja na tarteletkach z warzywami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kawior czarny  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Tarteletki smażone  g  x   kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja na tarteletkach z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy w niewielką kostkę i wkładamy je do garnka razem z groszkiem i natką. Całość dusimy na maśle aż wszystkie składniki będą miękkie.
  2. 2. Jajka gotujemy na twardo i po usunięciu skorupek rozcinamy na dwie części. Wyjmujemy same żółtka, które potem starannie rozgniatamy widelcem.
  3. 3. Otrzymaną masę z żółtek solimy wedle uznania i wypełniamy nią wszystkie tarteletki.
  4. 4. Białka wypełniamy kawiorem. Kładziemy je na ugotowanych warzywach, zalewamy galaretką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka warzywa
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.302