Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami

Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami
  1. 1. Kroimy bułki pszenne na kromki grubości 1cm i wyjmujemy delikatnie cały środek.
    Kroimy bułki pszenne na kromki grubości 1cm i wyjmujemy delikatnie cały środek.
  2. 2. Zrumieniamy podzielone bułki na maśle, po czym suszymy je w piekarniku.
  3. 3. Mięso baranie kroimy w plastry, pozbywamy się tłuszczu i żyłek.
  4. 4. Lekko pobijamy kotlety płaską stroną noża i wyrównujemy brzegi tak, aby były one okrągłe i przyjęły kształt grzanek.
  5. 5. Befsztyki solimy i oprószamy lekko mąką, po czym obsmażamy na zrumienionym maśle.
  6. 6. Uduszoną na maśle cebulę i gęsią wątróbkę siekamy, przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym mieszamy z maderą.
  7. 7. Następnie wyjmujemy ostrożnie z grzanek wycięte kółka i w ich miejsce nakładamy wątróbkę.
  8. 8. Całość wyrównujemy, kładziemy na wierzch świeże befsztyki i posypujemy obgotowaną i poszatkowaną truflą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina dziczyzna mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725