Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami

Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.5
4
Średnia 2.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina bez kości  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Befsztyki baranie z wątróbką gęsią i truflami
  1. 1. Kroimy bułki pszenne na kromki grubości 1cm i wyjmujemy delikatnie cały środek.
    Kroimy bułki pszenne na kromki grubości 1cm i wyjmujemy delikatnie cały środek.
  2. 2. Zrumieniamy podzielone bułki na maśle, po czym suszymy je w piekarniku.
  3. 3. Mięso baranie kroimy w plastry, pozbywamy się tłuszczu i żyłek.
  4. 4. Lekko pobijamy kotlety płaską stroną noża i wyrównujemy brzegi tak, aby były one okrągłe i przyjęły kształt grzanek.
  5. 5. Befsztyki solimy i oprószamy lekko mąką, po czym obsmażamy na zrumienionym maśle.
  6. 6. Uduszoną na maśle cebulę i gęsią wątróbkę siekamy, przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym mieszamy z maderą.
  7. 7. Następnie wyjmujemy ostrożnie z grzanek wycięte kółka i w ich miejsce nakładamy wątróbkę.
  8. 8. Całość wyrównujemy, kładziemy na wierzch świeże befsztyki i posypujemy obgotowaną i poszatkowaną truflą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: baranina dziczyzna mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Duszenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.269