Potrawka z przodka zajęczego z winem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Przodek z zająca  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z zająca  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Potrawka z przodka zajęczego z winem
  1. 1. Słoninę kroimy w 2-3 mm talarki i topimy na patelni.
  2. 2. Następnie wkładamy ją do garnka wraz z poszatkowaną cebulą i razem dusimy.
  3. 3. Mięso kroimy w drobną kostkę, po czym dodajemy do cebuli. Całość smażymy na dużym ogniu.
  4. 4. Po kilku minutach wsypujemy mąkę i przyprawy.
  5. 5. Wszystkie składniki podlewamy 1-2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu.
  6. 6. Podczas duszenia mięsa przygotowujemy wątrobę. W tym celu oczyszczamy ją z żył i błony, a następnie drobno siekamy.
  7. 7. Po 30 minutach dodajemy ją do mięsa, a po kolejnych 10-15 minutach wlewamy wino, sok z cytryny, sól, cukier oraz karmel.
  8. 8. Danie jest gotowe, gdy sos wyraźnie zgęstnieje.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.717