Jaja na tarteletkach w sosie rakowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Tarteletki kruche  g  x   kcal =  kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sos rakowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jaja na tarteletkach w sosie rakowym
  1. 1. Masło topimy na patelni, po czym smażymy na nim jaja.
  2. 2. Tarteletki wypełniamy sosem rakowym. Na wierzchu kładziemy jaja.
  3. 3. Smarujemy jaja resztą sosu.
  4. 4. Całość posypujemy ugotowanymi wcześniej i posiekanymi truflami.
  5. 5. Wstawiamy danie do nagrzanego do 210°C piekarnika i zapiekamy je przez minutę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.705