Zraziki w sosie pieczarkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki w sosie pieczarkowym
  1. 1. Mięso kroimy w małe zrazy, odcinamy tłuszcz i żyły.
  2. 2. Zbijamy lekko, solimy i obtaczamy w mące.
  3. 3. Smażymy na patelni na rozgrzanym maśle.
  4. 4. Kiedy zraziki się zarumienią, przekładamy je do rondla i przykrywamy przykrywą.
  5. 5. Do pozostałego na patelni tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę i lekko ją podsmażamy.
  6. 6. Dodajemy poszatkowane pieczarki i mieszamy przez chwilę.
  7. 7. Pieczarki z cebulą i zielem angielskim dodajemy do zrazów i razem dusimy.
  8. 8. Kiedy wyparuje woda, podlewamy śmietaną i rosołem.
  9. 9. Dusimy pod przykrywką przez 1/2 godziny.
  10. 10. Przed podaniem posypujemy z wierzchu natką pietruszki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.669