Arroz Con Pollo - zapiekanka z kurczaka i ryżu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Arroz Con Pollo - zapiekanka z kurczaka i ryżu
  1. 1. Pokrój kurczaka na części.
  2. 2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek.
  3. 3. Zmiel pieprz
  4. 4. Ugotuj bulion.
  5. 5. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  6. 6. Przypraw kurczaka solą, pieprzem, kminkiem i oregano.
  7. 7. Rozgrzej oliwę na patelni.
  8. 8. Wrzuć kawałki kurczaka i smaż aż się przyrumienią z każdej strony.
  9. 9. Podsmażonego kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego.
  10. 10. Wlej pozostały tłuszcz do garnka.
  11. 11. Wsyp czosnek, cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną szynkę.
  12. 12. Smaż do momentu aż papryka będzie miękka.
  13. 13. Dodaj przecier pomidorowy, pokrojone w kostkę obrane pomidory, szafran, liść laurowy i bulion.
  14. 14. Doprowadź całość do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
  15. 15. Całość wlej do kurczaka, dodaj ryż, kapary i oliwki.
  16. 16. Wymieszaj, przykryj szczelnie i wstaw do piekarnika.
  17. 17. Po około 20 minutach pieczenia dodaj mrożony groszek i starty parmezan.
  18. 18. Na wierzchu zapiekanki ułóż plastry papryki konserwowej i wstaw do piekarnika na kolejne 5-10 minut.
  19. 19. Wyjmij gotowe danie z piekarnika, usuń liść laurowy i posyp wierzch zapiekanki kolendrą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.817