Arroz Con Pollo - zapiekanka z kurczaka i ryżu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Szynka wędzona  g  x   kcal =  kcal
Przecier pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal =  kcal
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka konserwowa  g  x   kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Arroz Con Pollo - zapiekanka z kurczaka i ryżu
  1. 1. Pokrój kurczaka na części.
  2. 2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek.
  3. 3. Zmiel pieprz
  4. 4. Ugotuj bulion.
  5. 5. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  6. 6. Przypraw kurczaka solą, pieprzem, kminkiem i oregano.
  7. 7. Rozgrzej oliwę na patelni.
  8. 8. Wrzuć kawałki kurczaka i smaż aż się przyrumienią z każdej strony.
  9. 9. Podsmażonego kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego.
  10. 10. Wlej pozostały tłuszcz do garnka.
  11. 11. Wsyp czosnek, cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną szynkę.
  12. 12. Smaż do momentu aż papryka będzie miękka.
  13. 13. Dodaj przecier pomidorowy, pokrojone w kostkę obrane pomidory, szafran, liść laurowy i bulion.
  14. 14. Doprowadź całość do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
  15. 15. Całość wlej do kurczaka, dodaj ryż, kapary i oliwki.
  16. 16. Wymieszaj, przykryj szczelnie i wstaw do piekarnika.
  17. 17. Po około 20 minutach pieczenia dodaj mrożony groszek i starty parmezan.
  18. 18. Na wierzchu zapiekanki ułóż plastry papryki konserwowej i wstaw do piekarnika na kolejne 5-10 minut.
  19. 19. Wyjmij gotowe danie z piekarnika, usuń liść laurowy i posyp wierzch zapiekanki kolendrą.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia ameryki południowej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.914