Zraziki z zająca w auszpiku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Comber z zająca  g  x  kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal =  kcal
Grzyby marynowane  g  x   kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Wędzonka  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Auszpik z indyka  g  x   kcal =  kcal
Marynata jarzynowa  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki z zająca w auszpiku
  1. 1. Dzień przed przystąpieniem do wykonywania przepisu comber marynujemy w marynacie jarzynowej.
  2. 2. Po upływie tego czasu comber solimy i szpikujemy słoniną.
  3. 3. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C, co jakiś czas polewając tłuszczem spod pieczeni.
  4. 4. W międzyczasie oczyszczamy wątrobę (usuwamy błonę i żyły), po czym kroimy ją na niewielkie kawałki i wkładamy do garnka razem z pozostałą słoniną i wędzonką.
  5. 5. Oba składniki dusimy do momentu, aż wątroba stanie się miękka. Gdy to nastąpi dodajemy do niej karmel, wino i przyprawy. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  6. 6. Powstały sos przecieramy przez sito, polewamy nim mięso z królika i nadal pieczemy.
  7. 7. W międzyczasie warzywa kroimy w słupki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  8. 8. Dodajemy ugotowane warzywa do mięsa wraz z wędzonką i wszystko razem dusimy.
  9. 9. Na koniec całość zalewamy auszpikiem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.696