Gęś pieczona z jabłkami i podlewą, po litewsku

Gęś pieczona z jabłkami i podlewą, po litewsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.14
7
Średnia 4.14 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Gęś  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bulion warzywny  g  x   kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gęś pieczona z jabłkami i podlewą, po litewsku
  1. 1. Z gęsi usuwamy nadmiar tłuszczu.
    Z gęsi usuwamy nadmiar tłuszczu.
  2. 2. Nacieramy solą i kminkiem, wewnątrz i na zewnątrz.
  3. 3. Nadziewamy drobnymi winnymi jabłkami.
  4. 4. Do brytfanny wrzucamy pokrojoną cebulę, a następnie wkładamy gęś.
  5. 5. Pieczemy, podlewając najpierw bulionem, a następnie sosem własnym.
  6. 6. Gęś podajemy udekorowaną upieczonymi oddzielnie jabłkami.
  7. 7. Do sosu z gęsi dodajemy mąkę i mocno zagotowujemy. Podajemy go w sosjerce.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.603