Zając w galarecie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przodek z zająca  g  x  kcal =  kcal
Łopatka z zająca  g  x  kcal =  kcal
Podroby z zająca  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Auszpik z indyka  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zając w galarecie
  1. 1. Słoninę kroimy na drobne plastry i stapiamy na patelni.
  2. 2. Opłukane mięso z zająca kroimy w dużą kostkę.
  3. 3. Dodajemy do niego poszatkowane warzywa oraz przyprawy.
  4. 4. Całość dusimy na dużym ogniu aż składniki zmiękną.
  5. 5. Z miękkiego mięsa usuwamy kości, a do pozostałego w garnku tłuszczu wkładamy rozdrobnioną bułkę i całość zasmażamy.
  6. 6. Mięso, warzywa, sos i bułkę mielimy kilka razy przez maszynkę, a następnie dodajemy wino, 100 ml auszpiku oraz sól.
  7. 7. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do małej formy i wstawiamy do lodówki.
  8. 8. Zastygłą masę kroimy w plastry, a następnie układamy ją warstwami, każdą z nich zalewamy pozostałym auszpikiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Duszenie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Sezon: Jesień, Zima,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.512