Podpalany budyń

Podpalany budyń
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łój nerkowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki korynckie  g  x   kcal =  kcal
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Kwiat muszkatołowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Podpalany budyń
  1. 1. Obrany z żył i błon łój nerkowy siekamy na stolnicy z mąką i bułką, aż zmiesza się dokładnie i utworzy sypką masę.
    Obrany z żył i błon łój nerkowy siekamy na stolnicy z mąką i bułką, aż zmiesza się dokładnie i utworzy sypką masę.
  2. 2. Dodajemy przyprawy, cukier, połowę rumu oraz jaja i dalej siekamy, aż utworzy się ciasto.
  3. 3. Do masy dodajemy kolejno przebrane rodzynki, posiekaną cy­katę oraz sparzone i obrane ze skórek pistacje.
  4. 4. Całość mieszamy, a następnie zagniatamy rękoma.
  5. 5. Masę przekładamy do dobrze wysmarowanej tłuszczem serwety, zwią­zujemy ją luźno, wkładamy do garnka i gotujemy na dużym ogniu przez 2 godziny.
  6. 6. Wyjmujemy budyń z serwety na półmisek i szpikujemy go migdałami.
  7. 7. Powierzchnię budyniu posypujemy cukrem, polewamy rumem i zapalamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Kompletne bzdury. Dieta paleo czy nawet LCHF to rozwiązanie. Unikanie tłuszczu zwierzęcego to ...
dobre ale szkodliwe
Lampka jest poprawnym zwrotem, które znajduje się w słowniku języka polskiego PWN. Czy mamy ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.12