Podpalany budyń

Podpalany budyń
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łój nerkowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki korynckie  g  x   kcal =  kcal
Orzech pistacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Kwiat muszkatołowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Podpalany budyń
  1. 1. Obrany z żył i błon łój nerkowy siekamy na stolnicy z mąką i bułką, aż zmiesza się dokładnie i utworzy sypką masę.
    Obrany z żył i błon łój nerkowy siekamy na stolnicy z mąką i bułką, aż zmiesza się dokładnie i utworzy sypką masę.
  2. 2. Dodajemy przyprawy, cukier, połowę rumu oraz jaja i dalej siekamy, aż utworzy się ciasto.
  3. 3. Do masy dodajemy kolejno przebrane rodzynki, posiekaną cy­katę oraz sparzone i obrane ze skórek pistacje.
  4. 4. Całość mieszamy, a następnie zagniatamy rękoma.
  5. 5. Masę przekładamy do dobrze wysmarowanej tłuszczem serwety, zwią­zujemy ją luźno, wkładamy do garnka i gotujemy na dużym ogniu przez 2 godziny.
  6. 6. Wyjmujemy budyń z serwety na półmisek i szpikujemy go migdałami.
  7. 7. Powierzchnię budyniu posypujemy cukrem, polewamy rumem i zapalamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.752