Pęczak z grzybami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pęczak  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pęczak z grzybami
  1. 1. Pęczak oraz grzyby myjemy i gotujemy razem przez trzy godziny, często mieszając, aby nie przywarły do dna.
  2. 2. Powstałą gęstą masę mielimy w maszynce do mięsa.
  3. 3. Dodajemy podsmażoną na smalcu poszatkowaną cebulę, sól, jaja i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Wkładamy masę do wysmarowanego tłuszczem rondla, wyrównujemy i pieczemy w piecyku przez pół godziny.
  5. 5. Upieczoną masę wykładamy na półmisek.
  6. 6. Pęczak z grzybami przygotowany w ten w sposób możemy podawać z różnymi sosami, np. koperkowym, ogórkowym lub kaparowym.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.711