Murzyn w koszulce - legumina czekoladowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sos waniliowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Murzyn w koszulce - legumina czekoladowa
  1. 1. Ucieramy w misce masło.
  2. 2. Dodajemy 10dkg cukru, 4 żółtka, utartą czekoladę i zmielone migdały. Wszystko dobrze ucieramy.
  3. 3. Dodajemy sztywno ubitą pianę z 4 białek oraz mąkę i delikatnie mieszamy.
  4. 4. Wkładamy masę do foremki na babki i pieczemy lub gotujemy na parze.
  5. 5. Zagotowujemy w rondlu 15dkg cukru z wodą i sokiem z połowy cytryny.
  6. 6. Gorący syrop wlewamy do ubitych na sztywno dwóch białek, ciągle ubijając.
  7. 7. Otrzymaną masą polewamy upieczone ciasto. '
  8. 8. Oddzielnie podajemy sos waniliowy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.065