Cielęcina w galarecie

Cielęcina w galarecie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.8
5
Średnia 3.8 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Wywar z kości cielęcych  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sardynka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęcina w galarecie
  1. 1. Cielęcinę i kości wkładamy do garnka, wlewamy dwa litry wody i wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy obrane warzywa, pokrojoną cebulę, sól i przyprawy.
    Cielęcinę i kości wkładamy do garnka, wlewamy dwa litry wody i wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy obrane warzywa, pokrojoną cebulę, sól i przyprawy.
  2. 2. Wszystko razem gotujemy przez 2-3 godziny.
  3. 3. Gdy rosół wygotuje się do połowy, a mięso będzie miękkie, zestawiamy je z ognia, aby ostygło.
  4. 4. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plastry.
  5. 5. Rozcieramy sardynki wraz z oliwą.
  6. 6. Kroimy mięso w bardzo cienkie plastry, smarujemy sardynkami i przekładamy kolejnym plastrem mięsa.
  7. 7. Rosół przecedzamy i rozpuszczamy w nim żelatynę.
  8. 8. Białko mieszamy z kilkoma łyżkami rosołu, wlewamy do jego pozostałej części i zagotowujemy.
  9. 9. Przecedzamy rosół przez drobne sitko
  10. 10. Do przeznaczonej na galaretę formy wlewamy trochę ostudzonej, lekko tężejącej galarety, tak aby przykryła dno.
  11. 11. Gdy galareta w formie stężeje, wykładamy dno częścią jarzyn oraz posiekanej natki pietruszki, polewamy galaretą i odstawiamy do stężenia.
  12. 12. Układamy warstwami część mięsa oraz pokrojonych jaj, zalewamy galaretą i odstawiamy do stężenia.
  13. 13. Czynności te powtarzamy do wyczerpania składników.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: cielęcina warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.839