Pszenica z makiem i miodem (Kutia)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pszenica  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pszenica z makiem i miodem (Kutia)
  1. 1. Pszenicę moczymy przez dobę.
  2. 2. Napęczniałą pszenicę wsypujemy do materiałowego worka i luźno związujemy.
  3. 3. Ubijamy za pomocą wałka.
  4. 4. Pszenicę przelewamy wrzącą wodą aż wypłuczą się wszystkie łuski.
  5. 5. Ziarna gotujemy
  6. 6. Zlewamy wodę i gotujemy ponownie przez 4-5 godzin. Dopóki pszenica się nie rozklei i nie będzie miękka.
  7. 7. W miarę wygotowywania dolewamy wodę.
  8. 8. Gotową pszenicę studzimy i mieszamy z utartym makiem i rozpuszczonym miodem.
  9. 9. Schładzamy w lodówce i posypujemy poszatkowanymi mi­gdałami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.513