Pszenica z makiem i miodem (Kutia)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pszenica  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pszenica z makiem i miodem (Kutia)
  1. 1. Pszenicę moczymy przez dobę.
  2. 2. Napęczniałą pszenicę wsypujemy do materiałowego worka i luźno związujemy.
  3. 3. Ubijamy za pomocą wałka.
  4. 4. Pszenicę przelewamy wrzącą wodą aż wypłuczą się wszystkie łuski.
  5. 5. Ziarna gotujemy
  6. 6. Zlewamy wodę i gotujemy ponownie przez 4-5 godzin. Dopóki pszenica się nie rozklei i nie będzie miękka.
  7. 7. W miarę wygotowywania dolewamy wodę.
  8. 8. Gotową pszenicę studzimy i mieszamy z utartym makiem i rozpuszczonym miodem.
  9. 9. Schładzamy w lodówce i posypujemy poszatkowanymi mi­gdałami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.802