Budyń chlebowy z sosem morelowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Sos morelowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Chleb biały  g  x   kcal =  kcal
Cykata staropolska  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń chlebowy z sosem morelowym
  1. 1. Suchy i starty na tarce chleb mieszamy z winem i pozostawiamy do nasiąknięcia.
  2. 2. Ucieramy żółtka z cukrem oraz mąką pszenną i ziemniaczaną dodając przyprawy wedle uznania.
  3. 3. Do ubitych żółtek dodajemy tartą czekoladę, pokrojone w paski migdały, cykatę, rodzynki i namoczony chleb.
  4. 4. Z białek ubijamy pianę i również dodajemy ją do masy.
  5. 5. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym gotujemy na parze przez 1,5 godziny.
  6. 6. Budyń chlebowy podajemy z sosem morelowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol jajka mąka i produkty zbożowe orzechy owoce
Metody przygotowania: Gotowanie na parze
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.869