Gazpacho z marakui

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Ocet winny biały  g  x  kcal =  kcal
Sok z marakui  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Gazpacho z marakui
  1. 1. Papryki i chilli wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200°C przez około 15 minut, aż ściemnieje im skórka.
  2. 2. Wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
  3. 3. Obieramy warzywa i usuwamy z nich nasiona.
  4. 4. Pomidory sparzamy we wrzątku, wkładamy do zimnej wody i usuwamy skórkę.
  5. 5. Ogórka kroimy na pół i usuwamy z niego nasiona.
  6. 6. Drobno szatkujemy cebulę.
  7. 7. Wszystkie warzywa wrzucamy do miksera, dodajemy sok z marakui, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.653