Fasolka zielona

Fasolka zielona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fasolka zielona
  1. 1. Aby utrzymał się świeży kolor fasolki, gotujemy w dużej ilości, dobrze osolonej wody.
    Aby utrzymał się świeży kolor fasolki, gotujemy w dużej ilości, dobrze osolonej wody.
  2. 2. Wkładamy fa­solkę do wrzątku i gotujemy przez 5-8 min.
  3. 3. Następnie wylewamy ją na durszlak aby obciekła z wody.
  4. 4. Wkładamy ją następnie do zimnej wody, z dwiema łyżkami octu, po 10 minutach nabierze świeżego koloru.
  5. 5. Ponownie wrzucamy ją do wrzątku, gotujemy. Fasolka nie powinna być rozgoto­wana, ale lekko chrupiąca.
  6. 6. Ponownie przelewamy fasolkę na sito.
  7. 7. Dobrze odsączoną z wody wyjmujemy na półmisek i podajemy z masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.083