Fasolka zielona

Fasolka zielona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fasolka zielona
  1. 1. Aby utrzymał się świeży kolor fasolki, gotujemy w dużej ilości, dobrze osolonej wody.
    Aby utrzymał się świeży kolor fasolki, gotujemy w dużej ilości, dobrze osolonej wody.
  2. 2. Wkładamy fa­solkę do wrzątku i gotujemy przez 5-8 min.
  3. 3. Następnie wylewamy ją na durszlak aby obciekła z wody.
  4. 4. Wkładamy ją następnie do zimnej wody, z dwiema łyżkami octu, po 10 minutach nabierze świeżego koloru.
  5. 5. Ponownie wrzucamy ją do wrzątku, gotujemy. Fasolka nie powinna być rozgoto­wana, ale lekko chrupiąca.
  6. 6. Ponownie przelewamy fasolkę na sito.
  7. 7. Dobrze odsączoną z wody wyjmujemy na półmisek i podajemy z masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.504