Tort kawowy z masą migdałową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kawa czarna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tort kawowy z masą migdałową
  1. 1. Ucieramy w misce żółtka z 12dkg cukru oraz skórką i sokiem z cytryny.
  2. 2. Powstałą masę mieszamy z ubitą pianą z białek i mąką.
  3. 3. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy w formach tortowych wyłożonych papierem, w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 20 minut.
  4. 4. W międzyczasie mielimy migdały bez łupin.
  5. 5. Przygotowane migdały ucieramy w misce z masłem i cukrem.
  6. 6. Dodajemy 70ml mocnej kawy, po czym wkładamy masę do lodówki, aby stężała.
  7. 7. Upieczone blaty ciasta skrapiamy z jednej strony obficie 70ml kawy.
  8. 8. Jeden blat smarujemy masą migdałową, przekładamy i przyciskamy drugim blatem.
  9. 9. Pozostały cukier i kawę podgrzewamy w małym rondlu.
  10. 10. Gdy tort stężeje, polewamy go kawowym lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.616