Marokańskie tagina z marchewką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso gulaszowe z karkówki cielęcej  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Szafran  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marokańskie marynowane cytryny  g  x   kcal =  kcal
Marynowane oliwki  g  x   kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marokańskie tagina z marchewką
  1. 1. Marchew obieramy, usuwamy środki i kroimy w małe około 4cm kawałki.
  2. 2. Mięso pokrojone w kostkę wkładamy na rozgrzany w szybkowarze lub garnku olej. Dodajemy przyprawy: szafran, czosnek rozgnieciony, imbir i sól. Całość zalewamy niewielką ilością wody.
  3. 3. Po około 30 minutach dodajemy marchew i natkę pietruszki. Garnek przykrywamy i dusimy całość około 15-20 minut.
  4. 4. Dodajemy skórkę z cytryny i sok z cytryny i oliwki i zmniejszamy ogień.
  5. 5. Taginę podajemy przybraną oliwkami i cytryną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia marokańska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.898