Orzechówka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Miód akacjowy  g  x  kcal = 0 kcal
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Orzechówka
  1. 1. Orzechy zamrażamy. Następnie rozmrażamy, kroimy w paski i wrzucamy do słoika. (Dzięki zamrożeniu, substancje szybciej wydostana się z komórek rośliny i dostaną się do alkoholu)
  2. 2. Następnego dnia zalewamy je spirytusem i odstawiamy ciepłe miejsce.
  3. 3. Po miesiącu zlewamy nalew.
  4. 4. Orzechy zalewamy miodem i odstawiamy. Od czasu do czasu wstrząsamy.
  5. 5. Po dwóch tygodniach przecedzamy syrop z orzechów i łączymy go z nalewem.
  6. 6. Nalewkę przelewamy do ciemnych butelek i odstawiamy w ciepłe zaciemnione miejsce na 6 miesięcy.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
wh0cd750036 advair buy nolvadex more helpful hints valtrex pct nolvadex amoxicillin
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.303