Budyń z kasztanów

Budyń z kasztanów
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasztan jadalny  g  x  kcal = 0 kcal
Sos czekoladowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z kasztanów
  1. 1. Gotujemy kasztany w wodzie do momentu, aż będą miękkie.
    Gotujemy kasztany w wodzie do momentu, aż będą miękkie.
  2. 2. Odcedzamy je, obieramy ze skórki i mielimy w maszynce.
  3. 3. Zmielone kasztany przecieramy przez sito do miski.
  4. 4. Dodajemy do nich roztarte masło, cukier, żółtka, rum oraz startą skórkę z cytryny i wszystko ucieramy na masę.
  5. 5. Szatkujemy obrane ze skóry jabłka i dodajemy do masy kasztanowej.
  6. 6. Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją do masy jednocześnie posypując bułką tartą.
  7. 7. Dokładnie wymieszaną masę przekłądamy do formy budyniowej i gotujemy przez godzinę.
  8. 8. Budyń polewamy sosem czekoladowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.863