Krokiety ze szpinaku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krokiety ze szpinaku
  1. 1. Szpinak sparzamy wrzątkiem i odcedzamy.
  2. 2. Bułkę pszenną moczymy w mleku.
  3. 3. Przygotowany szpinak mieszamy z odciśniętą z mleka bułką i przepuszczamy przez maszynkę.
  4. 4. Masę smażymy na rozgrzanym maśle. Trzymamy na ogniu do zgęstnienia. Doprawiamy cukrem i solą.
  5. 5. Z masy formujemy dowolnej wielkości krokiety. Następnie obtaczamy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.703