Kotleciki ze szpinaku do zupy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kotleciki ze szpinaku do zupy
  1. 1. Szpinak przebieramy, oczyszczamy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody.
  2. 2. Zagotowujemy go i odcedzamy.
  3. 3. Dwukrotnie mielimy szpinak.
  4. 4. Na patelni przygotowujemy zasmażkę z 3dkg masła i 1dkg mąki.
  5. 5. Do zmielonego szpinaku dodajemy zasmażkę oraz rozgnieciony czosnek i sól.
  6. 6. Całość dusimy do momentu, aż wyparuje nadmiar wody.
  7. 7. Dodajemy śmietanę, mieszamy i od­stawiamy do ostygnięcia.
  8. 8. Wbijamy dwa jajka i dodajemy 65ml bułki tartej, wyrabiamy masę łyżką. Jeżeli jest ona za rzadka, odstawiamy ją, aż bułka nabierze wilgoci a szpinak zgęstnieje.
  9. 9. Masę dzielimy na 10 równych części.
  10. 10. Wyrabiamy kotlety, obtaczamy je kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  11. 11. Sma­żymy kotlety na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.71