Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.83
6
Średnia 3.83 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Malina  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Czekolada  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń czekoladowy
  1. 1. Mąkę mieszamy ze szklanką zimnego mleka.
    Mąkę mieszamy ze szklanką zimnego mleka.
  2. 2. Zagotowujemy pozostałą ilość mleka z wanilią i połamaną na kawałki czekoladą.
  3. 3. Gdy czekolada zupełnie się rozpuści, wyjmujemy wanilię.
  4. 4. Wlewamy wrzące mleko do rozmieszanej z mlekiem mąki i energicznie mieszamy do momentu, aż powstanie gęsta kremowa masa.
  5. 5. Wówczas zdejmujemy garnek z ognia, przekładamy masę do przy­gotowanej formy i wstawiamy do lodówki.
  6. 6. Całkowicie zastygły budyń, wyjmujemy na pół­misek.
  7. 7. Budyń podajemy przybrany malinami i listkiem mięty.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.725