Zraziki nadziewane z drobiu

Zraziki nadziewane z drobiu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Indyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki nadziewane z drobiu
  1. 1. Mięso z indyka kroimy na kawałki i mielimy.
    Mięso z indyka kroimy na kawałki i mielimy.
  2. 2. Z powstałej masy formujemy małe kulki, które układamy na czystym blacie lub stolnicy i przygniatamy, aby przybrały formę placków.
  3. 3. Do garnka wkładamy wątrobę, masło oraz pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości. Gdy to nastąpi przecieramy je przez sito.
  4. 4. Tak samo postępujemy z pieczarkami.
  5. 5. Połowę zrazów smarujemy masą z wątroby, na nią nakładamy cienką warstwę masy z pieczarek i przykładamy je drugą połową zrazów.
  6. 6. Nadziane mięso solimy z wierzchu i formujemy w zgrabne kotleciki.
  7. 7. Opłatki polewamy wodą i okładamy nimi nasze zrazy, a następnie maczamy je w białku i obtaczamy delikatnie w bułce tartej.
  8. 8. Smażymy na patelni pokrytej masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
wh0cd424996 ACYCLOVIR LOWEST PRICE
wh0cd424990 prednisolone by mail
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.346