Zraziki nadziewane z drobiu

Zraziki nadziewane z drobiu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Indyk  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zraziki nadziewane z drobiu
  1. 1. Mięso z indyka kroimy na kawałki i mielimy.
    Mięso z indyka kroimy na kawałki i mielimy.
  2. 2. Z powstałej masy formujemy małe kulki, które układamy na czystym blacie lub stolnicy i przygniatamy, aby przybrały formę placków.
  3. 3. Do garnka wkładamy wątrobę, masło oraz pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości. Gdy to nastąpi przecieramy je przez sito.
  4. 4. Tak samo postępujemy z pieczarkami.
  5. 5. Połowę zrazów smarujemy masą z wątroby, na nią nakładamy cienką warstwę masy z pieczarek i przykładamy je drugą połową zrazów.
  6. 6. Nadziane mięso solimy z wierzchu i formujemy w zgrabne kotleciki.
  7. 7. Opłatki polewamy wodą i okładamy nimi nasze zrazy, a następnie maczamy je w białku i obtaczamy delikatnie w bułce tartej.
  8. 8. Smażymy na patelni pokrytej masłem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób wieprzowina
Metody przygotowania: Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.926