Chłodnik z awokado

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Awokado  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Pieczywo tostowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chłodnik z awokado
  1. 1. Przekrój awokado i usuń pestkę.
  2. 2. Za pomocą łyżki wydobądź miąższ i lekko go posiekaj.
  3. 3. Obierz ogórek, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
  4. 4. Obierz cebulę i podziel ją na ćwiartki.
  5. 5. Wsyp ogórka, awokado i cebulę do blendera i zmiksuj na puree.
  6. 6. Opłucz i drobno posiekaj kolendrę.
  7. 7. Zmieszaj kolendrę z zupą i dopraw solą i pieprzem.
  8. 8. Wstaw do lodówki na około dwie godziny.
  9. 9. W międzyczasie pokrój chleb w kostki i usmaż na maśle. Przypraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem cayenne i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz solą.
  10. 10. Schłodzoną zupę posyp z wierzchu grzankami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd675280 Purchase Sildenafil recommended reading
wh0cd273229 buy yasmin Albuterol Online metformin er
wh0cd249469 Buy Inderal dutasteride
wh0cd162269 hydrochlorothiazide 12.5 buy strattera buy stromectol online buy cafergot online cheap ...
wh0cd566558 albuterol inhaler no prescription albuterol inhaler lipitor adalat without ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.774