Budyń migdałowy z sosem pomarańczowym

Budyń migdałowy z sosem pomarańczowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Sos pomarańczowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń migdałowy z sosem pomarańczowym
  1. 1. W małym garnku zagotowujemy wodę z cukrem i margaryną.
    W małym garnku zagotowujemy wodę z cukrem i margaryną.
  2. 2. Gdy cukier się rozpuści, dodajemy posiekane migdały i zestawiamy garnek z kuchenki.
  3. 3. Po ostygnięciu masy, dodajemy do niej żółtka i całość ucieramy.
  4. 4. Dodajemy ubitą pianę z białek, jednocześnie posypując masę bułką tartą.
  5. 5. Całość przekładamy do formy budyniowej i gotujemy przez godzinę.
  6. 6. Budyń polewamy z sosem pomarańczowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.693