Kremowy sernik z czarnych porzeczek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Herbatniki  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kremowy sernik z czarnych porzeczek
  1. 1. Do niewielkiego garnka wkładamy 90g masła, wsypujemy 50g cukru i podgrzewamy na małym ogniu. Cały czas mieszamy składniki. Gdy masło się rozpuści i będzie całkowicie połączone z cukrem, zestawiamy garnek z ognia.
  2. 2. Kruszymy wszystkie herbatniki. Można włożyć je do torebki i rozkruszyć za pomocą tłuczka do mięsa.
  3. 3. Pozostałym masłem dokładnie smarujemy tortownicę (o średnicy około 23cm).
  4. 4. Wrzucamy herbatniki do masła z cukrem, mieszamy i powstałą masą wykładamy dno tortownicy. Następnie wstawiamy ją do lodówki.
  5. 5. Ser dwukrotnie lub trzykrotnie mielimy na maszynce do mięsa.
  6. 6. Zanurzamy jajka na kilka sekund we wrzącej wodzie. Oddzielamy żółtka od białek.
  7. 7. Dodajemy 75g cukru, żółtka, śmietanę, skórkę z cytryny oraz kilka kropel aromatu waniliowego. Wszystko dokładnie mieszamy.
  8. 8. Rozpuszczamy żelatynę w 5 łyżkach wody, a następnie dodajemy do masy serowej i mieszamy.
  9. 9. Masę serową wstawiamy na 15 minut do lodówki.
  10. 10. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  11. 11. Delikatnie łączymy pianę z pozostałym cukrem i całość mieszamy z masą serową.
  12. 12. Miksujemy porzeczki.
  13. 13. Wykładamy masę serową na herbatnikowe ciasto, a na wierzch zmiksowane porzeczki.
  14. 14. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne owoce
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.581