Budyń orzechowy z sosem morelowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Sos morelowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń orzechowy z sosem morelowym
  1. 1. Ucieramy żółtka z masłem i cukrem.
  2. 2. Ubijamy pianę z białek.
  3. 3. Do utartych żółtek dodajemy część ubitej piany z białek, część startych orzechów oraz część bułki tartej. Czynności te powtarzamy, aż do wyczerpania składników.
  4. 4. Dodajemy startą lub mieloną wanilię, wszystko dokładnie mieszamy, po czym przekładamy do formy budyniowej.
  5. 5. Budyń gotujemy przez 1,5 godziny.
  6. 6. Przed podaniem budyń polewamy sosem morelowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.332