Budyń z owoców

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sos ponczowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Owoce  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z owoców
  1. 1. Do miski wkładamy 3dkg masła, cukier, wanilię oraz żółtka i wszystko ucieramy przez 30 minut.
  2. 2. Następnie do masy dodajemy pianę ubitą z białek, drożdże oraz mąkę, wszystkie składniki delikatnie łączymy ze sobą.
  3. 3. Na końcu wkładamy skórkę pomarańczową oraz owoce (posiekane jabłka i gruszki lub wypestkowane wiśnie i czereśnie), lekko mieszamy, aby piana nie opadła.
  4. 4. Masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy i gotujemy przez 1,5 godziny.
  5. 5. Budyń podajemy z sosem ponczowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.527