Cebulaki po staropolsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mak niebieski  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cebulaki po staropolsku
  1. 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z łyżką smalcu.
  2. 2. Na stolnicy wyrabiamy mąkę ze smalcem.
  3. 3. Dodajemy rozpuszczone drożdże i mak, mieszamy.
  4. 4. Dodajemy przysmażoną ce­bulę, sól, pieprz i 3 jaja.
  5. 5. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i kroimy w ukośne kwadraty.
  6. 6. Gotujemy w dużym garnku w lekko osolonym wrzątku, do momentu aż cebulaki wypłyną na powierzchnię.
  7. 7. Smarujemy jajkiem a następnie zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez 15 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715