Legumina grysikowa z ziemniakami

Legumina grysikowa z ziemniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Legumina grysikowa z ziemniakami
  1. 1. Ucieramy żółtka z cukrem i skórką z cytryny. Dodajemy utarte z masłem na jednolitą masę ziemniaki i grysik. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na pół godziny. Następnie mieszamy z ubitą pianą z białek. Przekładamy do wysmarowanego rondelka i pieczemy w piekarniku.
    Ucieramy żółtka z cukrem i skórką z cytryny. Dodajemy utarte z masłem na jednolitą masę ziemniaki i grysik. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na pół godziny. Następnie mieszamy z ubitą pianą z białek. Przekładamy do wysmarowanego rondelka i pieczemy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Metody przygotowania: Pieczenie
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.478