Boczek z dzika ze śliwkami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Śliwki kalifornijskie suszone  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone Wytrawne  g  x  kcal = 0 kcal
Boczek z dzika  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Boczek z dzika ze śliwkami
  1. 1. Śliwki myjemy i moczymy w małej ilości wody.
  2. 2. Nasolony boczek podsmażamy z obu stron na maśle rozgrzanym na patelni.
  3. 3. Przekładamy go do rondla, podlewamy czerwonym winem i wodą, w której moczyły się śliwki.
  4. 4. Całość dusimy pod przykryciem i po 45 minutach dodajemy śliwki.
  5. 5. Wyjmujemy miękki boczek i kroimy na 6-8 kawałków.
  6. 6. Każdy kawałek posypujemy cynamonem i cukrem.
  7. 7. Kawałki mięsa układamy ciasno na blasze, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC i pieczemy do momentu, aż cukier się roztopi i nabierze jasnobrązowego koloru.
  8. 8. Pokryte karmelem kawałki boczku układamy na półmisku, obkładamy śliwkami i polewamy sosem z wina.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: dziczyzna owoce
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.665