Pączki na leguminę

Pączki na leguminę
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki na leguminę
  1. 1. W misce ucieramy żółtka z cukrem i startą skórką z cytryny.
    W misce ucieramy żółtka z cukrem i startą skórką z cytryny.
  2. 2. Do żółtek dodajemy wyrośnięte drożdże, mleko i rum. Solimy, wsypujemy mąkę i zagniatamy ciasto przez 15min.
  3. 3. Dodajemy ciepłe masło i ugniatamy do momentu, aż otrzymamy jednolitą masę.
  4. 4. Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  5. 5. Z wyrośniętego ciasta wyrabiamy pączki (3dkg ciasta na każdy pączek) i zawijamy w nie mar­moladę.
  6. 6. Układamy je na płótnie i pozostawiamy do wyrośnięcia.
  7. 7. Smażymy na smalcu.
  8. 8. Gotowe pączki posypujemy delikatnie cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.766