Buchty z powidłami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Buchty z powidłami
  1. 1. W misce ubijamy żółtka z 4dkg cukru.
  2. 2. Dodajemy mleko, rozrobione wcześniej z ciepłą wodą drożdże, skórkę cytrynową, mąkę i sól.
  3. 3. Wszystkie składniki łączymy, po czym zagniatamy ciasto rękami umoczonymi w tłuszczu.
  4. 4. Dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy.
  5. 5. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie dzielimy je na kawałeczki po 4 dkg każdy.
  6. 6. Z każdego kawałka formujemy placek, na środek wkładamy powidła i zlepiamy brzegi, by powstały bułeczki.
  7. 7. Układamy bułeczki w rondlu obok siebie, nakrywamy serwetą i odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Wyrośnięte bułki smarujemy białkami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 30 minut.
  9. 9. Po upieczeniu bułki przekładamy na półmisek i posypujemy pozostałą ilością cukru.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.648