Buchty z powidłami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Powidła ze śliwek  g  x   kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Buchty z powidłami
  1. 1. W misce ubijamy żółtka z 4dkg cukru.
  2. 2. Dodajemy mleko, rozrobione wcześniej z ciepłą wodą drożdże, skórkę cytrynową, mąkę i sól.
  3. 3. Wszystkie składniki łączymy, po czym zagniatamy ciasto rękami umoczonymi w tłuszczu.
  4. 4. Dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy.
  5. 5. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia, a następnie dzielimy je na kawałeczki po 4 dkg każdy.
  6. 6. Z każdego kawałka formujemy placek, na środek wkładamy powidła i zlepiamy brzegi, by powstały bułeczki.
  7. 7. Układamy bułeczki w rondlu obok siebie, nakrywamy serwetą i odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Wyrośnięte bułki smarujemy białkami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 30 minut.
  9. 9. Po upieczeniu bułki przekładamy na półmisek i posypujemy pozostałą ilością cukru.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.615