Pączki parzone

Pączki parzone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Konfitura różana  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał gorzki  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki parzone
  1. 1. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami ciepłego mleka.
    Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami ciepłego mleka.
  2. 2. Szklankę mąki zaparzamy gorącym mlekiem, rozcieramy do­kładnie, po czym wlewamy wyrośnięte drożdże i mieszamy.
  3. 3. Odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Ubijamy żółtka i jaja z cu­krem na pianę.
  5. 5. Drobno siekamy sparzone, obrane migdały i ścieramy je na tarce.
  6. 6. Ucieramy migdały z cytrynową skórką i do­dajemy wszystkie składniki do ciasta.
  7. 7. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Dodajemy sól i rum. Wszystko dokładnie mieszamy.
  9. 9. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto do momentu aż stanie się gładkie.
  10. 10. Dodajemy ciepłe masło, mieszamy. Przykrywamy płótnem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  11. 11. Ciasto dzielimy na porcje (ok. 3dkg) i nadziewamy konfiturą z róży.
  12. 12. Smażymy na smalcu.
  13. 13. Gotowe paczki posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.121