Pączki parzone

Pączki parzone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Konfitura różana  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał gorzki  g  x  kcal = 0 kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki parzone
  1. 1. Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami ciepłego mleka.
    Drożdże mieszamy z dwoma łyżkami ciepłego mleka.
  2. 2. Szklankę mąki zaparzamy gorącym mlekiem, rozcieramy do­kładnie, po czym wlewamy wyrośnięte drożdże i mieszamy.
  3. 3. Odstawiamy na godzinę.
  4. 4. Ubijamy żółtka i jaja z cu­krem na pianę.
  5. 5. Drobno siekamy sparzone, obrane migdały i ścieramy je na tarce.
  6. 6. Ucieramy migdały z cytrynową skórką i do­dajemy wszystkie składniki do ciasta.
  7. 7. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.
  8. 8. Dodajemy sól i rum. Wszystko dokładnie mieszamy.
  9. 9. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto do momentu aż stanie się gładkie.
  10. 10. Dodajemy ciepłe masło, mieszamy. Przykrywamy płótnem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  11. 11. Ciasto dzielimy na porcje (ok. 3dkg) i nadziewamy konfiturą z róży.
  12. 12. Smażymy na smalcu.
  13. 13. Gotowe paczki posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749