Budyń z mąki pszennej i ziemniaczanej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Sos ponczowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z mąki pszennej i ziemniaczanej
  1. 1. Ucieramy żółtka z cukrem, aż zbieleją.
  2. 2. Dodajemy startą skórkę z cytryny.
  3. 3. Migdały drobno siekamy.
  4. 4. Do utartych żółtek dodajemy ubitą pianę z białek migdały, mąką ziemniaczaną i pszenną.
  5. 5. Całość delikatnie mieszamy, po czym wkładamy do wysmarowanej masłem formy budyniowej i gotujemy przez 1,5 godziny.
  6. 6. Budyń polewamy z sosem ponczowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd619715 apcalis online plaquenil rhinocort buy imodium homepage flomax buy ginseng reglan
wh0cd150249 toradol acyclovir
wh0cd76776 toradol online tetracycline
wh0cd685530 cymbalta ciprofloxacin 500 mg retin-a where can i buy vermox allopurinol medication ...
wh0cd289528 loratadine claritin Order Cheapest Allopurinol Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.671