Zupa "pejzanka"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa "pejzanka"
  1. 1. Marchew, pietruszkę, seler korzeniowy i por, uprzednio oczyszczone i umyte, gotujemy z pomidorami i cebulą na wywar.
  2. 2. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka z masłem i dwoma łyżkami wody.
  3. 3. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości.
  4. 4. Fasolę perłową gotujemy oddzielnie w 1/2 litra wody.
  5. 5. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, odcedzamy je do innego garnka.
  6. 6. Następnie do zupy dodajemy przetarte pomidory i cebulę.
  7. 7. Wrzucamy uduszoną kapustę i fasolę wraz z wodą, w której się gotowała i solimy.
  8. 8. Gotującą się zupę zabielamy mąką zmieszaną ze śmietaną.
  9. 9. Przed samym podaniem do zupy wkładamy pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.491