Zupa "pejzanka"

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Fasola biała  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa "pejzanka"
  1. 1. Marchew, pietruszkę, seler korzeniowy i por, uprzednio oczyszczone i umyte, gotujemy z pomidorami i cebulą na wywar.
  2. 2. Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka z masłem i dwoma łyżkami wody.
  3. 3. Całość dusimy pod przykryciem do miękkości.
  4. 4. Fasolę perłową gotujemy oddzielnie w 1/2 litra wody.
  5. 5. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, odcedzamy je do innego garnka.
  6. 6. Następnie do zupy dodajemy przetarte pomidory i cebulę.
  7. 7. Wrzucamy uduszoną kapustę i fasolę wraz z wodą, w której się gotowała i solimy.
  8. 8. Gotującą się zupę zabielamy mąką zmieszaną ze śmietaną.
  9. 9. Przed samym podaniem do zupy wkładamy pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.66