Pyza z mąki gryczanej

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka gryczana  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pyza z mąki gryczanej
  1. 1. Mąkę gryczaną wsypujemy do miski.
  2. 2. Na patelni topimy smalec.
  3. 3. Gorącym smalcem zalewamy mąkę i dokładnie mieszamy.
  4. 4. Dodajemy mąkę pszenną, rozkruszone drożdże i sól, całość mieszamy.
  5. 5. Ciągle mieszając, dolewamy ciepłą wodę.
  6. 6. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
  7. 7. Ciasto przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia naczynia żaroodpornego. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  8. 8. Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180°C. Pieczemy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.657