Budyń drobiowo-wieprzowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń drobiowo-wieprzowy
  1. 1. Mięso z kury, bez piersi, mielimy w maszynce.
  2. 2. Mieszamy je z namoczoną i wyciśniętą bułką, jednym surowym i jednym ugotowanym żółtkiem.
  3. 3. Przyprawiamy solą i całość dokładnie wyrabiamy.
  4. 4. Gotujemy piersi z kury razem z truflami.
  5. 5. Na dno wysmarowanego masłem garnka układamy trufle, ozór i wlewamy białko z jednego jaja.
  6. 6. Do masy przetartej przez sito dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek.
  7. 7. Otrzymaną masą wykładamy dno i boki garnka.
  8. 8.  Rozcieramy masło z mąką, zalewamy śmietaną i dodajemy wino.
  9. 9. Sos gotujemy, dodajemy sok z cytryny, pokrojoną w kostkę pierś z kury, ozór i poszatkowane trufle.
  10. 10. W środek garnka wlewamy część przygotowanego sosu i przykrywamy mięsną masą.
  11. 11. Gotujemy wolno przez godzinę.
  12. 12. Resztę sosu podgrzewamy i polewamy nim gotowy budyń.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mleko i produkty mleczne wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.924