Budyń drobiowo-wieprzowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ozór wieprzowy  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Kurczak  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Madera  g  x  kcal =  kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń drobiowo-wieprzowy
  1. 1. Mięso z kury, bez piersi, mielimy w maszynce.
  2. 2. Mieszamy je z namoczoną i wyciśniętą bułką, jednym surowym i jednym ugotowanym żółtkiem.
  3. 3. Przyprawiamy solą i całość dokładnie wyrabiamy.
  4. 4. Gotujemy piersi z kury razem z truflami.
  5. 5. Na dno wysmarowanego masłem garnka układamy trufle, ozór i wlewamy białko z jednego jaja.
  6. 6. Do masy przetartej przez sito dodajemy pianę ubitą z pozostałych białek.
  7. 7. Otrzymaną masą wykładamy dno i boki garnka.
  8. 8.  Rozcieramy masło z mąką, zalewamy śmietaną i dodajemy wino.
  9. 9. Sos gotujemy, dodajemy sok z cytryny, pokrojoną w kostkę pierś z kury, ozór i poszatkowane trufle.
  10. 10. W środek garnka wlewamy część przygotowanego sosu i przykrywamy mięsną masą.
  11. 11. Gotujemy wolno przez godzinę.
  12. 12. Resztę sosu podgrzewamy i polewamy nim gotowy budyń.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mleko i produkty mleczne wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.571