Zapiekanka z ziemniaków i cukinii

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii
  1. 1. Gotujemy ziemniaki w koszulkach około 10-15 min. Nie powinny być całkowicie ugotowane.
  2. 2. Ziemniaki przelewamy zimną wodą i odsączamy.
  3. 3. Cebulę i cukinię kroimy w krążki.
  4. 4. Rozgrzewamy na patelni 3 łyżki oleju i smażymy cebulę i cukinię przez około 2 minuty.
  5. 5. Przyprawiamy solą, pieprzem i zdejmujemy z patelni.
  6. 6. Rozgrzewamy piekarnik do 225°C.
  7. 7. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki.
  8. 8. Smarujemy naczynie żaroodporne pozostałym olejem.
  9. 9. Układamy warzywa naprzemiennie w naczyniu.
  10. 10. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
  11. 11. Mleko i śmietanę podgrzewamy.
  12. 12. Dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.
  13. 13. Doprawiamy sos papryką w proszku i wylewamy go na zapiekankę.
  14. 14. Wierzch zapiekanki dekorujemy rozmarynem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia niemiecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.76