Zapiekanka z ziemniaków i cukinii

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal = 0 kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii
  1. 1. Gotujemy ziemniaki w koszulkach około 10-15 min. Nie powinny być całkowicie ugotowane.
  2. 2. Ziemniaki przelewamy zimną wodą i odsączamy.
  3. 3. Cebulę i cukinię kroimy w krążki.
  4. 4. Rozgrzewamy na patelni 3 łyżki oleju i smażymy cebulę i cukinię przez około 2 minuty.
  5. 5. Przyprawiamy solą, pieprzem i zdejmujemy z patelni.
  6. 6. Rozgrzewamy piekarnik do 225°C.
  7. 7. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki.
  8. 8. Smarujemy naczynie żaroodporne pozostałym olejem.
  9. 9. Układamy warzywa naprzemiennie w naczyniu.
  10. 10. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
  11. 11. Mleko i śmietanę podgrzewamy.
  12. 12. Dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.
  13. 13. Doprawiamy sos papryką w proszku i wylewamy go na zapiekankę.
  14. 14. Wierzch zapiekanki dekorujemy rozmarynem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia niemiecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.673