Budyń z grochu i ryżu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Groch łuskowy (żółty)  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń z grochu i ryżu
  1. 1. W osobnych naczyniach gotujemy do miękkości groch, ryż i grzyby.
  2. 2. Przecieramy przez sito groch i ryż, a grzyby siekamy.
  3. 3. Obraną cebulę drobno siekamy i dusimy na patelni, na rozgrzanym smalcu.
  4. 4. Do przecieru dodajemy cebulę, posiekany koper i pietruszkę, grzyby oraz roztarty czosnek.
  5. 5. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy żółtka i całość ucieramy.
  6. 6. Mieszamy masę z pianą ubitą z białek.
  7. 7. Przekładamy masę do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą formy budyniowej.
  8. 8. Budyń gotujemy przez 25 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka ryż warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.825