Pączki z jabłek

Pączki z jabłek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.25
4
Średnia 3.25 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Konfitura malinowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pączki z jabłek
  1. 1. Wybieramy małe kwaskowate jabłka, obieramy je ze skórki i wydrążamy środki. Jeżeli są duże kroimy na pół.
    Wybieramy małe kwaskowate jabłka, obieramy je ze skórki i wydrążamy środki. Jeżeli są duże kroimy na pół.
  2. 2. Jabłka układamy na talerzu, obsypujemy je cukrem i skrapiamy obficie rumem. Pozostawiamy do przemacerowania.
  3. 3. Przygotowujemy ciasto drożdżowe jak na pączki i odstawiamy do wyrośnięcia.
  4. 4. Każde jabłko napełniamy konfiturą.
  5. 5. Nabieramy ciasto na łyżkę, spłaszczamy i zawijamy w nie jabłka.
  6. 6. Pączki układamy na serwetę i czekamy aż wyrosną.
  7. 7. Smażymy na patelni na rozgrzanym smalcu.
  8. 8. Gotowe pączki posypujemy cukrem pudrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.943