Budyń ze świeżych pieczarek

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sos koperkowy  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Budyń ze świeżych pieczarek
  1. 1. Do rondla wkładamy startą na tarce cebulę i 4 dkg masła, dusimy przez kilka minut.
  2. 2. Dodajemy drobno posiekane pieczarki i dalej dusimy.
  3. 3. Co jakiś czas podlewamy łyżką śmietany.
  4. 4. Gdy pieczarki będą miękkie, dodajemy łyżkę posiekanego kopru, pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  5. 5. Wlewamy resztę śmietany, dodajemy bułkę tartą i żółtka jaj.
  6. 6. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym dodajemy ubitą z białek pianę.
  7. 7. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do formy budyniowej wysmarowanej masłem i gotujemy przez 1,5 godziny.
  8. 8. Przed podaniem polewamy budyń sosem koperkowym.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.665