Krakowska kaszka z rumem i śmietaną

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Kasza gryczana nieprażona (krakowska)  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Skórka z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Konfitura malinowa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krakowska kaszka z rumem i śmietaną
  1. 1. Wszystkie składniki (kaszę, śmietanę, cukier, rum, skórkę z cytryny i sól) wkładamy do miski i rozcieramy dokładnie przez kilka minut.
  2. 2. Powstałą masę przekładamy do rondla wysmarowanego masłem i pieczemy w piekarniku.
  3. 3. Po wyjęciu z piekarnika, studzimy, posypujemy cukrem i dekorujemy dowolną konfiturą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293366 buy toradol Propranolol
wh0cd117816 order zoloft
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.718