Pierożki smażone

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Marmolada morelowa  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Imbir sproszkowany  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierożki smażone
  1. 1. Wbijamy do miski jaja, dodajemy żółtka, cukier i ubijamy trzepaczką do momentu aż masa się spieni i zbieleje.
  2. 2. Dodajemy rum, śmietanę, imbir i trochę soli.
  3. 3. Wsypujemy mąkę i wyrabiamy do momentu, aż ciasto będzie twarde (jak na pierogi).
  4. 4. Ugniatamy aż powstaną pęcherze i wałkujemy jak ciasto na pierogi.
  5. 5. Wycinamy kółka, nadziewamy je marmoladą i zlepiamy.
  6. 6. Pierożki smażymy na smalcu.
  7. 7. Na talerzu pierożki polewamy świeżą śmietaną.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.605